Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2012

22. 3. 2013

 

rs5.jpg
V loňském roce nám udělala velkou radost naše posádka Dan Zmijarov ( Dandy ) a Zdeněk Kohout Domovník ) s vozem Škoda Favorit 136 L MkII, která ve Volném poháru vyhrála třídu H1. Do poslední chvíle dramatický průběh závěrečného podniku – Rallye Světlá, kde byli minimálně tři adepti na nejvyšší příčku – zakončila vítězstvím o několik vteřin. Je vidět, že po počátečních chybách v roce 2011 ( Hořovice ) a 2012 ( Radouň )  jsou chlapci schopni odvést vyrovnaný výkon a  tím i  skvělou práci pro HRT. Technika držela bez větších problémů, pouze na Českých Budějovicích se nepodařilo dopravit auto do cíle z důvodů závady na elektroinstalaci, čímž došlo v průběžném pořadí k dramatické situaci vyrovnání bodových rozdílů mezi prvními třemi na minimum. V závěrečném podniku však od první RZ bylo vidět, kdo z nich tří je schopen vyzrálého výkonu a stoprocentní  koncentrace na jediný cíl.
hrdy-balu.jpg
Posádka Petr Stibor  ( Balů ) – Dan Zmijarov ( Dandy ), alternoval  Hnáta, se Škodou 1000 MB,  se zúčastnila pouze dvou podniků ( Podbrdská Rallye a Czech Ring Hradec Králové ), více nebylo ze zdravotních důvodů Balůa možné. Hradec na Czech Ringu ve své třídě vyhráli a dokázali, že technika ve třídě do 1200 ccm je schopná a spolehlivá a že Balů se opět dostává do formy. Bohužel tato technika nebyla pro použití v Rallye Cupu 2012 použitelná, takže nedošlo ani k plánovanému nasazení v tomto šampionátu.  V roce 2013, kdy se předpisy RC podstatně uvolnily, čekáme větší nasazení.
kramolin.jpg
Posádka Jiří Donát ( Hnáta ) – Miloslav Říha ( Pytlák ) s Trabantem specifikace WRC bohužel stále nemá vůz hotov a plán pro rok 2013 začíná až v srpnu.

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář