Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve stopě Valašské zimy 2009

9. 2. 2009

Ve stopě Valašské zimy 2009.

Tato velice populární soutěž se svou specifickou atmosférou znovu a znovu zapisuje do historie amatérského sportu nejenom na Moravě. Každým rokem musí pořadatel odmítat prakticky každého druhého zájemce o start, protože průchodnost trati je maximálně 130 posádek. Rok co rok pořadatelé přicházejí s novými nápady.

Novinkou bylo zařazení šotolinové zkoušky "Lípa", kde mnozí závodníci i předjezdci předváděli neskutečné kousky, ale i na asfaltu tradiční Rakové nebo loňské novinky - Luhačovic - se diváci nenudili. Na úplně nové úvodní stadiónové polookruhové zkoušce se o elektrický rozvaděč postaral jeden z nejznámějších moravských soutěžních jezdců s příjmením začínajícím na V. Na tratích pak padlo i pár stromků i nějaký plůtek zapraštěl přičiněním zase jiných.

Nebýt poslední zrušené zkoušky ( nevolnost jednoho z diváků u kterého zasahovala sanitka a  rvačka podnapilých v druhém vracáku v lese u hasičů ), jelo by se od rána do pozdního odpoledne na lesním záludném vlhku. Probírka vozů proběhla a do cíle dorazili ti nejzkušenější.

Valaška se opět vydařila i když po sněhu nebylo ani památky. Ukázala, že i jako "jarní" soutěž má své kouzlo a atmosféru.

Obrazek

Tento snímek by mohl lehce svádět čtenáře k úsudku, že na pódiu se nachází nejvzdálenější posádka Vostrý - Němec, ale není tomu tak!!!

Obrazek

Ada Mira Hnatul - Abdul Hadrandir Ibn Balu. 

 

                                                                                             

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nový sponzor ... ???

(Dandy, 9. 2. 2009 14:55)

Dle informací z místního zdroje, proběhlo na uvodní soutěži tohoto roku k utajné schůzce představitelů týmu HRT se zástupci olejářské společnosti (Q8 Oils ???) Přes velkou snahu o utajení a maskování hodné představení nového vozu, lze z fotodokumentace usuzovat, že proběhla tato schůzka k všeobecné spokojenosti. Že by se právě nyní, v době krize, objevila možnost spojení se silným sponzorem a HRT vystřídalo neúspěšnou posádku Tatra Loprais teamu?? http://www.valaska.cz/fotogalerie/foto_2009/ipage00089.htm