Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obsazení posádek

6. 6. 2006

V našem týmu jsou momentálně 3 posádky aktivní ( Jiří Donát - Hnáta a Miloslav Říha - Pytlák s vozem Trabant 601 WRC ; Petr Stibor - Balů a Antonín Cekota s vozem Škoda 1000 MB RCRC; Dan Zmijarov - Dandy a Karel Čech s vozem Š Favorit 136 L). Posádku obvykle tvoří jezdec a spolujezdec - ani u nás tomu není jinak.

Jezdci, první polovina posádek , jsou obyčejní lidé, navenek se nijak neprojevující a zvláštního znamení nemaje. Snídají stejná jídla jako vy, chodí do své civilní práce, žijí běžný nenápadný život, pouze snad pevný zrak a jistá ruka je tak trochu něco navíc.

Oproti tomu spolujezdce u nás poznáte na první pohled. V okolí soutěžního vozu se pohybují nejistými kroky, zpravidla pobledlí, zamlklí, neustále sledující hodinky ( nebo stopky ) a pokud promluví, tak jen krátce a nesouvisle. Pokud zrovna telefonují, tak do dvou telefonů najednou, při hovoru chodí po servisní zóně sem a tam, takže se občas  i ztratí ( musíme je hledat ). Někdy odejdou na sever, a vrátí se od jihu ( nebo odejdou na záchod a přinesou nám je od stánku s občerstvením ). V případě žádosti o autogram se ptají na své jméno ostatních členů týmu. V  ruce třímajíce tzv. pytlomatku (speciální navigátorská brašna - diplomatka z jemné a zaručeně pravé ( echt ) kozinky od soudruhů z NDR -  na doklady a itinerář) jsouce v očekávání neočekávaného. Po soutěži se drží  v blízkosti hotelového baru a jsou  zpravidla jako první opilí.

*Posádka zaujímajíc první místo v týmu nesouc označení "týmová jednička" se skládá:

jezdec- Jiří Donát ( Hnáta ), vedoucí a hlava pomazaná s dobrodružnou jezdeckou minulostí

spolujezdec- Miloslav Říha ( Pytlák ), navigátor v rallye prozatím šestou sezónou, však s bohatou činností kolem automobilových závodů - především orientačních.

 

*Posádku druhou  s označením "týmová dvojka" tvoří:

jezdec- Petr Stibor ( Balů ), závodící modré krve z rodu šlechticů Vikomt v pořadí VII.      

spolujezdec- Antonín Cekota, legenda rallyového sportu, nositel Řádu Hnátova Impéria za celoživotní práci v oblasti rallye 

*Posádka třetí s označením "týmová trojka" tvoří:

jezdec- Dan Zmijarov ( Dandy ), manažer známého obchodního řetězce, člověk natolik propadlý soutěžím, že v roce 2018 začíná znovu s novým vozem.

spolujezdec- Karel Čech, bývalý spolujezdec Jiřího Srnky.

Pozn.: Rozdělení na týmové 1,2,3-ky má pouze interní evidenční význam a v žádném případě neznamená, že by některá z posádek měla oproti jiné nějaké výhody. Nevylučuje to samozřejmě stanovení týmové taktiky ve výsledkové listině ( tak, jak tomu bylo např. na jaře v Hořovicích 2006 ).