Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kramolín a Švihov 28.-29.9.2007

31. 8. 2007

O víkendu na svatého Václava proběhlo 3. a 4. kolo oblíbeného seriálu Pošumavského poháru.

V pátek se jelo na tradiční "Kramolínské" trati: dopoledne 3x z Kramolína, přes Kozlovice a Maňovice až k lesu za Kramolínem a odpoledne zase 3x opačně. Počasí bylo poměrně nezvyklé, pršelo jak z konve prakticky celý den. S WRC jsme začali velice opatrně, zezačátku jsme šetřili i jeden z válců a tak čas z prvního kola byl opravdu tristní. Na přiloženém snímku sami vidíte, že v kose u Kramolína nás předjíždí o 30 sec později startující VPRC.

Obrazek

Během dne jsme postupně zrychlovali, ale na konkurenci ostatních bakelitů to většinou nestačilo a dojeli jsme na 7. místě ve třídě a 2. v TRC.

Obrazek

VPRC poprvé v letošní sezóně splnilo předsevzetí ze začátku letošní sezóny. Problémy s chlazením se zdají být vyřešeny, mokré obutí odzkoušeno a umístění na 9. místě v nabité třídě HA4 ( 18 startujících ) nejenom, že splnilo letošní plán, ale i mnohé naznačilo do budoucna. Celkové umístění na 38. místě také není úplně nejhorší. Věříme, že díky kvalitním pneumatikám na vodu Matador byla překonána fobie z vody, Balů začal stran deště používat nám dosud neznámé a pro nás šokující fráze typu "jen víc a houšť", popřípadně " nemusí pršet, hlavně když je hodně mokro","doufám, že zítra nebude to blbý sucho" apod. Skutečně, VPRC dosahovalo paradoxně lepší časy na vodě, než na suchu. Není to samozřejmě s podivem vzhledem k technice, protože díky ztíženým podmínkám se prosadí i slabší motory, ale především je zde nezanedbatelný vliv kvality pneumatik na sebevědomí řidiče. V první části bylo po opatrném začátku a nedůvěře v nové pneumatiky jasně vidět zrychlení, 1. RZ-5:45,3 a 3. RZ již 5:17,5 ( rozdíl je téměř půlminutový - 27,8 sec ). Teď už si jen přát, aby to vydrželo.

V sobotu ve Švihově bylo však vše úplně jinak. Nepřetržitý déšť z předchozího dne ustal a jelo se především na suché trati ( pouze v lesích ještě vlhké ).

S WRC jsme opět zezačátku zkoušeli jízdu na jeden válec, ale nebylo to ono. S použitím i druhého válce jsme se  postupně zrychlovali a v poledne jsme si - i přes drobnou chybu v druhém testu nad škarpou u švihovského viaduktu - vybudovali pozici vhodnou k útoku na 3. a 4. místo ve třídě HA1.

Obrazek

...další ukázky zvláštního geomagnetismu, který působí především na duroplastové díly:

Obrazek

Obrazek

Po odstoupení Petra Charouska v prvním testu ( motor ) se v čele pořadí usadil zběsile jedoucí Kašpar,  následovaný nezvykle spolehlivě jedoucím božským šoumenem Rejžkem a rychlým místním matadorem Zajícem, kterému šlo především o prestiž v jeho takřka domácím závodě a o vítězství v celém šampionátu. Právě na Zajíce jsme v poledne ztráceli 17 sec ( a na 4. Kubeše 6 sec ) a stanovili jsme si, že se pokusíme zrychlit a že oba z jejich pozic sesadíme. Při vší snaze se nám záměr nezdařil a na celkovém pořadí po dni se již nic nezměnilo: dojeli jsme 5. ve třídě a 3. v TRC.

VPRC nastoupilo ráno do 1.RZ na mokrých, ale trať se rychle vysušovala, a tak byly na zbytek závodu nazuty suché Margumy ( které se jen vzdáleně podobají Matadorům ) a tak se auto stalo kupodivu neklidnějším a místy při snaze o rychlejší průjezd zatáčkou adheze rychle mizela. Dokonce se projevil nepříjemný jev , kdy se celé auto sunulo plynule ze zatáčky bez snahy pneumatik tento pohyb omezit - a mnoho nechybělo a bylo by venku. Kde by se zase dalo jet rychleji , tedy relativně rovně, chyběl výkon ( ...a někdy srdce ). Snad se podaří do příští sezony vše sladit do optimálních podmínek.Tak se VPRC propadlo na 12. místo ve třídě.

Šoumen Rejžek tentokrát jezdil spolehlivě, zde je ale ještě snímek z jeho raného období ( jarní Smolivec ):

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Kramolín a Švihov 2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

foto

(Balů, 31. 10. 2007 19:55)

že bych blbě četl, nebo snad někdo jiný....

to Balů

(maevad, 31. 10. 2007 18:51)

Nee :-)
Nad tou fotkou je napsaný, že je z jarního Švihova a ona je ze Smolívce.
O tom se se mnou nehádej, protože já jsem té fotky autor... :-)))

to maevad

(Balů, 31. 10. 2007 15:56)

Detail: nad tou fotkou je to napsaný....

Rejža

(maevad, 31. 10. 2007 15:39)

Detail: Ta fotka Rejžka je z jarního Smolivce.

bžunda

(prompa, 30. 10. 2007 12:01)

je to fakt kalný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voda a sucho

(Balů, 5. 10. 2007 7:07)

Po tomto víkendu jsem došel k názoru, že je třeba změnit obutí na sucho a tak bylo rozhodnuto po konzultaci s hlavou pomazanou,vedoucím Hnátou, přejít na suché Matadory. Teď už jen zbývá na ně najít peníze. Po té mi bude už celkem jedno, jaké bude počasí na závodech, doufám...teda.Mimo to už jen pár maličkostí, dva "vébry a skládanou špajzku".8-)

Rallye Švihov

(blesky, 4. 10. 2007 18:19)

Tu krizovku budete mít v sestřihu ze Švihova.

k viaduktu v druhém testu

(Hnáta, 3. 10. 2007 9:13)

To, že tam je vytahanej bordel, to už jsme věděli z prvního testu, pořád nám však průjezd na jedničku připadal pomalý, tak jsme to zkusili na dvojku a to zas bylo už moc. Naštěstí jsme tam nespadli a vyhrabali se sami.

UGK

(JJHKJLKNHKM, 25. 9. 2007 19:56)

http://www.trabant-tuning.estranky.cz/

Re Haló,haló...

(Hnáta, 25. 9. 2007 7:18)

Vedoucí přepravy Piňďa a materiálový vedoucí Balů se se mnou dohodli, že tentokrát porada před odjezdem nebude. Balů má odpolední a Piňďa má naplánováno Polsko. Takže plán je zhruba takový, že ve čtvrtek ráno nakládáme WRC a dopoledne odjíždíme a ve čtvrtek večer Piňďa připřahá naložené VPRC a jede za námi. Na noclehu čtvrtečním se nic nemění, předpokládáme 6 ( Pytlák,Piňďa,Dejmal,Balů,Lindovka a já ). Ostatní očekáváme v pátek ráno. V pátek se jede Kramolínský závod, v sobotu Švihov.

haló

(sýkorka, 25. 9. 2007 0:16)

žádná porada?

re.foto

(zajda, 15. 9. 2007 22:56)

určitě se jí nedotkla :o)) konečně taky někdo vyfotil jí v akci, když pořád fotila jen ona nás :o))) vyfotil jsi moji přítelkyni :o)))))

re: foto

(Michal Vališ - http://rallyeaktualne.net, 14. 9. 2007 7:53)

zajda: zarputilou fotografku, které dělá maximum pro zdařilý snímem :-)))
Doufám, že se jí fotka nedotka.

foto

(zajda, 12. 9. 2007 15:12)

To michal: jenom jestli pak víš, koho jsi to vlastně fotil?:o))

kde jsem tu fotku jenom viděl :-)

(Michal Vališ - http://rallyeaktualne.net, 12. 9. 2007 11:15)

Zdravím pánové,
už se na vás v Kramolíně těším.

kde jsem tu fotku jenom viděl :-

(Michal Vališ - http://rallyeaktualne.net, 12. 9. 2007 11:14)

re.re foto

(zajda, 10. 9. 2007 14:53)

přežívám a na ladění nějak není čas :o(( autora neznám ani nepoznám, zato objekt znám dost dobře :o))) a s tím laděním to moc nepřaháněj :o)

Re foto VZ

(Hnáta, 10. 9. 2007 13:31)

Nazdááááááár, ty žiješ!!!! Nevěděl jsem, že i jenom na náhledy je třeba licence - vždyť to není fotka. Nepozná se z toho ani objekt, ani autor. Jinak jsem rád, že zase v Kramolíně trochu začoudíme, my přijedeme už ve čtvrtek kolem poledne, tak se už na vás zase těším...a ladím!!!

foto V&Z Motorsport

(zajda, 10. 9. 2007 12:21)

taky jsi tam tu fotku mohl dát lepší, když už děláš našemu teamu reklamu :o)))))) a vůbec, máš na šíření licenci? :o))))