Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pongratz Rallye Kralovice - částečné zklamání

29. 10. 2007

Pongratz Rallye ve dnech 26. a 27. října uzavírala šampionát Volného poháru a zároveň i Trabant Rallye Cupu 2007. Na 133 km rychlostních zkoušek se rozhodovalo o prvenství v TRC mezi posádkou Charousek - Jirák a Donát - Říha, a pokud by ani jeden nedojel, ve hře byla i posádka Kašpar - Mariánek.

Po noční části bylo jasné, že Kašpar musí buďto nasadit až neuvěřitelné tempo a posunout Charouska na druhé místo, nebo přenechat druhé místo nám, na což jsme neměli. Po nočních dvou RZtách bylo pořadí následující:

1. Charousek - Jirák     15 min 10 sec

2. Kašpar - Mariánek     +16 sec

3. Rejžek - Šimková       +22,3 sec

4. Donát - Říha               +1 min 48,6 sec

Do dne jsme nastupovali se skleslou náladou a ani počasí nám moc nepřidalo. Na první okruhové - takřka 19 km dlouhé - RZ jsme sice zajeli 2. čas, ale pouze tím, že Rejžek napodobil v mistrovství světa populární  uražení kola s následným kotoulem do plotu a cestou po třech do cíle RZ a servisu a Kašpar ulil svíčku. Tímto jsme se dostali na třetí místo 30 sec za Kašpara a svitla nám naděje začít s nimi závodit,  abychom se dostali na druhý flek, který nám již stačil na vítězství v šampionátu.

Obrazek

Rejžkovo mistrovské extempore v Kralovickém vinglu

Ve čtvrtém testu Kašparovcům až na blokování předního kola fungovalo vše celkem v pořádku a zvýšili proti nám náskok na 48 sec. Pátý test Zvíkovec byl kvůli havárii s následným požárem zrušen a do servisu jsme odjížděli opět s o něco slabší nadějí na zvrácení pro nás špatně se vyvíjejícího závodu.

Obrazek

retardér se skloňuje podle vzoru "nutné zlo"

Do druhého okruhu nastoupil i Rejžek s opraveným autem a dostával tedy pouze penalizaci za RZ4 a protože RZ5 byla zrušena, tak i penalizace nemohla být přidělena. Čas, který jsme docílili, byl sice o 48 sec rychlejší než v prvním kole, přesto jsme dostali od Kašparovců dalších 45 sec, takže se nám vzdálili na více jak minutu a půl.

Obrazek

na zvíkovecké "Korsice" po třech kolech

V RZ7 Bujesilech zajel nejlepší čas Kašpar, druhý Charousek a my třetí, ale bohužel až 24 sec za Charouskem. Rejžkovi odešly brzdy a diváci ho vynášeli z pole ( poté odstoupil ).

Obrazek

WRC v servisu

Za poslední 4 testy se již nic nezměnilo, Kašparovci zajeli 3 první časy, přesto se jim pozici Charouska nepodařilo ohrozit, stále chybělo ještě 1 minuta a 3 sekundy. Takže u nás v týmu nebylo celkem co oslavovat - od našeho triumfu v šampionátu nám po roce závodění chybělo cca 64 sekund Kašparovců. Na druhou stranu je nutno říci, že celkové pořadí bylo spravedlivé, našimi silami nebylo možné Kašparovce pojet a aby oni pojeli Charouska, na to měli dost nespolehlivou techniku ( svíčka, přední brzdy atd. ). Nutno říci, že takovou těsnou prohru v šampionátu jsme nečekali a na jaře jsme měli představu o celkovém třetím místě. Šampionát TRC 2007 splnil svůj úkol a ukázal, že má smysl. Příští rok bude již čerpat ze zkušeností letošních, bude nové bodování, uvolnily se technické předpisy. Věřím tomu, že TRC 2008 bude ještě lepší než ten letošní a že nám přibydou ještě nějaké další posádky.

 

Náhledy fotografií ze složky Pongratz Rallye Kralovice 2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(Balů, 30. 10. 2007 8:07)

Přes vše, co se událo za celý rok a pak navzdory posledním závodům bych řekl, že to není vůbec špatný výsledek a co já bych za něj dal. Být druhý v TRC je přeci stokrát lepší, než být poslední ve VP v A1 .Tak tedy touto cestou bych chtěl blahopřát naší posádce Hnáta-Pytlák za druhé místo v TRC a zároveň posádce Charousek-Jirák za první místo.Jak by řekl p.Pecháček, "taková už je rely".