Jdi na obsah Jdi na menu
 


eRZetka Rokycany 11.-12.9.2009

7. 9. 2009

ObrazekV sobotu 12. září  se jel další podnik Rallye Cupu  a to v okolí města Rokycan. Jely se  tři tratě, jedna dvoukolově a ostatní třikrát, takže dohromady to obnášelo 8 speciálních testů o délce cca 60 km - tedy teoreticky. Díky některým lidem, kteří rallyovému sportu nejen nefandí, ale rozhodli se sobotní závod svými lokálními možnostmi ( ale účinnými ) vyloženě překazit, se nepodařilo odjet všechno. Celkem trať měřila skoro 200 km, ale 2 testy ( Klabava ) se jel volný průjezd kvůli nepřejícímu idiotovi a 1 test ( Těškov ) z důvodu ošklivé havárie bílé škodovky. Navíc pravidelnost se nejela ještě na jednom testu, takže se jim započítávaly časy pouze ze 4 testů z osmi. Za náš tým se zúčastnily dvě posádky: Emil ( Pinďa ) Makal se Standou Sochrem, novým mitfárou, s Moskvičem 412 ( st.č. 153 )

Obrazek

a spolujezdec Balůa Dan Dandy Zmijarov s Radimem Nejmanem, kolegou z práce, na Saabu ( st.č. 152 ).

Obrazek

Týmová taktika byla jednoduchá: pokusit se vybodovat Paveleka na Žigulu až na třetí místo, čímž by se povedlo částečně eliminovat jeho velký zisk bodů z Pardubic. Posádky měly volnou ruku v tom, který z nich bude první a který druhý, protože se opravdu jednalo o velice krátkou soutěž. Záměr vybodovat Paveleka se nám nepovedlo realizovat a ve třídě P6 nakonec Pavelek zvítězil, druhý byl díky nižšímu přídělu trestných bodů na prvním testu Štochl na škodovce a teprve třetí místo patřilo Pinďovi se Standou a čtvrté Dandymu s Radimem.

Obrazek

Posádce  Donát - Říha na Trabantu WRC 12V ( st.č. 94 ), se nepodařilo odstartovat do 1. rychlostní zkoušky z důvodu poruchy elektroniky. Při odpočítávání se jim zastavil motor a již ho nebylo možné nastartovat. Po opravě v servisu absolvovali druhé a třetí kolo již mimo soutěž s tím, že zkoušeli různá nastavení pro Kramolín. V H1 při nepřítomnosti Michala Kašpara vyhrál podle očekávání Jirka Formánek, na druhém místě letošní "lucky boy" Michal Kotek, třetí byl s technickými problémy Jirka Teska a čtvrtý Beránek z Příbrami. Hvězda rallye Oberrauch odstoupila po problémech v prvním testu a Barták vzdal na převodovku v testu sedmém.

Závěrem se dá říci, že Rokycany se nám opravdu nepovedly a nic z našich taktických záměrů nevyšlo. Ve třídě pravidelnosti opět Pavelek o trochu odskočil. V H1, kde jsme potřebovali po tristních výsledcích konečně  už něco odjet, a také pomoci Michalovi Kašparovi vybodovat Kotka, který v současné situaci ohrožuje jeho vedoucí místo v celkové klasifikaci, se také nepodařilo situaci vyřešit. Na startu chyběly i tradiční záchrany týmu: ve skupině H3 Balů se Škodou 1000 MB v nové specifikaci RCC Evo 5 kvůli technicko-rozpočtovým problémům a v A1 Jarda Džarda Kubata - Karel Folc na Suzuki Swift GT kvůli zdravotní indispozici Džardy. Je jisté, že nikdo z RT HRT flintu do žita nezahazuje, avšak šance na dobré umístění v celkové klasifikaci RC je čím dál menší. V pravidelnosti se pojede už pouze jeden podnik, extrémně náročný Kramolín, v rychlostních třídách podniky dva ( Kramolín a Kralovice ), takže příležitostí, jak si vylepšit průběžné pořadí je opravdu málo. V této nepříliš radostné situaci proto potěší alespoň třetí místo v P6, ke kterému Pinďovi se Standou upřímně gratuluji.

Podrobnosti na: http://www.wmr.cz/

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář