Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rallye Hořovice 9. 5. 2009 - prozatím nejlepší týmový výsledek !!!

11. 5. 2009

V sobotu 9. května se jela první soutěž Volného poháru 2009.

Obrazek

Jely se 3 RZ tříkolově a začínalo se Zbirohem. Ten se už nejel jako trojúhelník, ale pořadatelé jej otočili do Žebráku, druhou vložkou byla jistě moc hezká zkouška Borek - Neumětely a na závěr pořadatelé opustili klasický Kařízek a místo něj se jely nově Hostomice nahoru přes Brdy. 

Obrazek

Podle ohlasů byly testy neskutečně letecké, ale to už je takový hořovický kolorit. Je až s podivem, že při těchto vysokých jízdních průměrech  ( ve třídě A4 se v některých pasážích jezdí až 250 km/h ) se hořovickým pořadatelům většinou problémy s těžkými haváriemi vyhýbají. Do budoucna by se mělo jistě udělat něco více pro ztechničtění trati, než pouze retardéry.

Obrazek

Za tým se zúčastnily dvě posádky: Jarda Kubata st. - Luděk Švihálek s Mitsubishi a Džarda Kubata s Janem Šímou se Swiftem.

Zatímco Džarda musel již v druhém testu odstoupit pro nedostatečné chlazení motoru, jeho otec zajel opravdu kvalitní závod ve velké konkurenci a zajistil tím nejlepší letošní týmový výsledek ve třídě, ale v absolutním pořadí nejlepší výsledek v celé historii HRT.

Obrazek

Ve třetí rundě je sice zpomalila nevhodná volba pneumatik, kde 3 poslední testy absolvovali bez možnosti přezutí na intermediech, ale přesto udrželi bednové umístění a jak ve třídě, tak i v absolutním pořadí dojeli na 3. pozici.

Obrazek

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář