Jdi na obsah Jdi na menu
 


VIII. Rallye Střela Kralovice 6.-7. listopadu 2009

10. 11. 2009

Závěrečným podnikem letošního Rallye Cupu 2009 byl v uplynulých dnech dvoudenní podnik Rallye Střela zkušených pořadatelů z města Kralovice. V noci v pátek se sice jela jen jedna eRZeta, ale v sobotu si to posádky vynahradily devíti testy, které se opravdu všechny odjely měřené. Za náš tým se zúčastnila posádka Jarda Džarda Kubata - Aleš Folc na Suzuki Swift GT.

ObrazekPočasí bylo sice velice chladné, ale stálé a  až na vlhkost v lesích byly tratě suché a i volba pneumatik byla poměrně jednoduchá  ( hlavy posádkám možná zamotal sobotní druhý, pátý a osmý test se svými devatenácti kilometry, kde se již pneumatiky začínaly ke konci  přehřívat ).

Posádka bíločerveného Swiftu nastupovala do závodu s obrovským handicapem, protože ve středu před závody odešel stálý převod ve skládané převodovce a na závod tedy museli použít sériovou. Na pohodě posádky to jistě nepřidalo, své si zkusila i spojka, ale výsledné 5. ( event. 4. ) místo v nejnabitější skupině A1 bylo nad všechna očekávání. Velkým plusem byl profesionální výkon mladého Džardy ( bez úletů a výletů ), který se s handicapem sériové skříně vyrovnal nadmíru chlapsky.

Obrazek

Trať byla sice celá na asfaltu, ale v mnohých místech po několika průjezdech již značně zašpiněná, což posádkám vzadu působilo nepříjemnosti. V pátek v noci to však klouzlo i otcovi Džardy, Jardovi Kubatovi st. ( jedoucímu za RKHA v AČR ) a to už ve třetí zatáčce. Se štěstím se nic nestalo, takže v cíli závodu mohli oslavovat 4. místo absolutně ( i ve třídě A4 ).

Rozhodující však je, že HRT si na posledním letošním podniku díky nejmladším jezdcům připsalo pěknou porci bodů. V celkovém hodnocení šampionátu  se na stupně vítězů sice dostala nejstarší garnitura jezdců HRT ( ale o tom v samostatném článku ), nebude však dlouho trvat a své vavříny vítězů začne sklízet i naše omladina.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář