Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě nejsme v polovině...

30. 8. 2010

ObrazekJeště nejsme v polovině...

 

Ještě nejsme v polovině letošního Rallye Cupu, ale nedá mi, abych se nepokusil zamyslet nad uplynulými podniky RC 2010.

Účast našich vozů byla poznamenána až nevídanými termínovými a faktickými zvraty letošního poháru. První podnik – Plzeň, na kterou jsme se připravovali, byla přeložena, posléze zkrácena a na závěr odvolána. Druhý podnik v Němčovicích, který jsme neměli v plánu, byl odjet sice v jiném formátu, ale v plánovaném termínu a s plnými body. Třetí soutěž – Lomnice, kterou  měl naplánovanou Balů, byla odvolána bez vrácení startovného.

A na čtvrtou soutěž v Pardubicích jsme se přihlásili s Favoritem, protože u Trabanta ještě není vše hotovo.

Dá se říci, že celá koncepce našich plánů pro letošní sezónu dostala velké trhliny díky neočekávaným zvratům v organizaci Rallye Cupu, a tak, jako je každý generálem po bitvě, i my teď moc dobře víme, že jsme měli nasadit oba vozy ( škodovku i Trabanta ) na Němčovice a Pardubice a v této chvíli  bychom  bodové zisky  měli  již jinde, než zlověstná nula v obou případech.

Těžko však plánovat v tak nejisté a hektické době nějaký soustředěný frontální útok, když nemáte jistotu pevného počtu bodovaných podniků, jistotu termínů, i přicházíte o peníze podvodným jednáním některých pořadatelů. Chybou jistě je, že se další bodované podniky ( celkem 3 ) přesunuly na podzim do rozmezí dvou měsíců ( 11.9. až 6.11. ), což už  tak různé naše nouzové plány jistě dále prodraží.

Věřím, že podobné problémy má asi tak 90 procent dalších amatérských týmů a rád bych tímto apeloval na organizátory Rallye Cupu, aby jejich úsilí o opětné sjednocení a navrácení důvěryhodnosti RC bylo korunováno úspěchem, a to nejpozději koncem tohoto roku před začátkem Rallye Cupu 2011.

 

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář