Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rallye Hořovice 2011 - první soutěž Volného poháru

7. 5. 2011

V sobotu 14. května se v okolí Hořovic konal první podnik letošního Volného poháru. Na dvou tratích bylo připraveno celkem 9 rychlostních testů ( 6 RZ Neumětely a 3 RZ Hostomice ) a že se nejednalo o lehkou trať, to vyplynulo z průběhu soutěže. Za náš tým se podniku zúčastnila naše nová - " juniorská " posádka  Dan Zmijarov - Radim Nejman s Favoritem 136 L.

Tréninky a přejímky proběhly  v pátek 13., servisní zóna byla zřízena tradičně na letišti v Tlustici. Mimo posádky se závodů zúčastnili:  šéfmechanik Dejmal, vedoucí výpravy Balů a vedoucí týmu Hnáta. 

Ještě ráno před startem jsme řešili obutí. Nakonec jsme se rozhodli pro tvrdou směs vpředu a nejměkčí směs vzadu s tím, že v prvním servisu eventuelně přezujeme na střední. Nakonec se celý den jezdilo s touto kombinací a nebylo třeba nic měnit...A už se blížil okamžik startu a nezbytné poklepání hřbetem ruky na přední dveře / viz film Rallye Modrý průsmyk / pro štěstí a už se jelo. Třída H1 do 1600 ccm byla nabitá celkem 12- ti vozy a všemu vévodil většinou neporazitelný Harry Ředitel se svou bezkonkurenční  Š130 jakoby z jiného světa.

Jako riziková pro naše barvy se jevila RZ Neumětely, která posádku potrápila na vracáku nahoře nad Lážovicemi. To vše však bylo nevýznamné proti problému na 4. RZ, kde před Osovem v levé zatáčce došlo za jízdy k hodinám s následným pádem do škarpy a převrácením auta. Než se dostavila pomoc z řad diváků, všechny šance na bednové umístění byly tytam. Výsledné 4. - "bramborové" místo - alespoň z pohledu bodů za umístění - bylo milé a celkové účinkování posádky lze hodnotit kladně. Samozřejmě, že s větší vyježděností ubyde jezdeckých chyb, zvýší se rychlost a stabilní výsledky v první pětce třídy H1 se dají brzy očekávat.

tma_a_106_zmijarov_1.jpg

Organizace závodu byla na opravdu vysoké úrovni. Ve stopkách nechyběly tabule s časy ostatních posádek, časový harmonogram vcelku šlapal, organizace servisní zóny s centrálním průjezdem doprovodů byl dobrý nápad. Z erzet se odtahovaly pouze vozy, které překážely, tam kde tvořily překážky, byly označeny pořadatelem se žlutým praporem. Jediné, co je možno pořadateli vytknout, jsou poměrně nezáživné internetové stránky, ale na sportovní hodnotu soutěže - která se opravdu povedla - to nemělo ani pramalý vliv.

Naše posádka Dandy - Radim si ze svého prvního startu ve VP v Hořovicích přivezla svých prvních 50 bodů do hodnocení třídy H1.

stránky pořadatele: www.askhorovice.cz

Hnáta v.r.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář