Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. závod Volného poháru - Rallye Hořovice 2012

O posledním víkendu, ve dnech 11. a 12. května, se uskutečnil první závod Volného poháru. Díky odpadnutí prvního kola Rallye cupu se do Hořovic přihlásil rekordní počet soutěžících. Do soutěže odstartovalo 79 posádek ( !!! ).

Za náš tým se zúčastnil Dan Zmijarov s nováčkem v týmu - Zdeňkem Kohoutem - na vozidle Škoda Favorit 1400 a hned na poprvé nám udělali radost. Že bude bedna, v to jsme před závody tajně doufali, že však bude v H1 ta nejvyšší část pódia, to se začalo rýsovat až s výsledky z první sekce.

Jely se 3 speciální testy ve třech sekcích a celkový počet ostrých kilometrů činil více než 60 km.

V propršené první sekci, kdy měli snad všichni - po tropických trénincích - problémy s přizpůsobením naprosto odlišným klimatickým podmínkám, byla po sérii větších ran zrušena RZ 2. I přesto naše posádka dokázala na několika málo kilometrech (cca 13) si vypracovat na druhého Urbana náskok 22 sec. Je jasné, že volba mokrých pneumatik na první kolo byla tím správným rozhodnutím.

V prvním servise jsme vyměnili pneumatiky na suché ( dopředu střední směs a dozadu měkkou ), protože již přestalo pršet a díky nárazovému větru silnice rychle vysychala.

Ve druhé sekci v RZ 4 došlo ke kontaktu s retardérem - zde jsme dostali penalizaci 15 sec. V RZ 5 došlo k drobnému výletu mimo trať - se štěstím v místě, kde bylo dost diváků, takže ztráta času byla minimální a poškození masky chladiče pouze od tlačících diváků. I přesto se podařilo zvětšit náskok na Urbana na 24 sec.

V druhém servisu už začala narůstat nervozita, obuto jsme nechali tak, jako na druhé kolo, zkontrolovali jsme geometrii, doplnili pohonné hmoty a pro jistotu jsme prolezli i pod autem, jestli něco někde neteče.

Třetí sekci chlapci završili triumfálním zvýšením náskoku na Urbana na 47 sec, takže i při započtení penalizace vlastně vyhráli stylem start-cíl. Je jasné, že bylo potřeba i trochu toho štěstíčka, že v RZ 5 provedli výlet předkem do škarpy na vhodném - diváckém - místě, takže vlastně poděkování patří i pohotovým divákům.

 

12052012189.jpg

Zdeněk Kohout a Dandy

 

Dandy: Výsledek do značné míry překonal mé očekávání na prvním podniku sezóny s rapidně upravenou technikou a novým složením posádky. Úspěch do značné míry přičítám přípravě techniky a na tomto místě bych chtěl vyjádřit velké díky podpoře celého týmu, ale především našim matadorům tj. vedoucímu týmu Hnátovi a zástupci vedoucího týmu Balůovi jak za praktickou pomoc při přestavbě vozu, tak za spoustu rad odborných i taktických. bez jejich pomoci bychom tohoto úspěchu nedosáhli. DÍKY!

A věřím, že pokud se nám podaří vytříbit souhru, vylepšit rozpis a lépe využít současnou techniku, můžeme se ještě hodně zrychlit.

 12052012186.jpg

Ve skutečnosti "pódium" nebylo, stojí na trávě, ale UPROSTŘED !!!

Zdeněk Kohout: Jsem rád, že máme závody zdárně za sebou, ke konci jsem se už opravdu trošku bál...

Naše posádka vstoupila do letošního Volného poháru grandiózním způsobem. Je jasné, že ne každý závod se povede, avšak úroveň současné techniky a  rozumný přístup k  bodování v šampionátu  slibuje jistě zajímavý výsledek. Nechme se překvapit a držme chůapcům palce do druhého závodu 26. května v Havlíčkově Brodě.

 

hromadne-foto1.jpg

Loňská sestava na Hořovice ( zleva stojící Radim Nejman a Dandy, klečící Hnáta a sedící Dejmal, v popředí pohodlně ležící Balů ).

Hnáta v.r. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář