Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Podbrdská rallye legend 2012 - volný závod historiků

19. 5. 2012

V sobotu 19. května se uskutečnila další ze zajímavých akcí agilního Rallye klubu historických automobilů a to I. Podbrdská rallye legend - soutěž jenom a pouze pro historiky. Škarohlídi tvrdili, že se pojede ve volném tempu téměř předváděcí jízdy ( mávačky atd. ), ovšem to, co jsem viděl ( nájezd s kopce, průjezd jedním přírodním retardérem a odjezd k časomíře )potvrdil, že o žádné defilé nepůjde, ale že tu - u penzionu Zahrádka - na trati proběhne lítá řežba.

img_5095.jpg

Jinak schéma závodu bylo poměrně tradiční: na jedné trati se jelo třikrát tam a odpoledne třikrát nazpět. Při délce jednoho testu cca 7,5 km vozidla za celý den ujela 45 ostrých kilometrů.

 

rally18.jpg

Naše "historická" posádka Petr Stibor (Balů) a Dan Zmijarov (Dandy) se Škodou 1000 MB VPRC si vedli od začátku úspěšně, užívali si především stíhací jízdu za jinými vozidly ( opět se startovalo po půl minutě, takže se auta zajímavě dojížděla ), počasí bylo krásné, letní, takže co víc si přát? Celý den proběhl v poklidu, auto fungovalo, takže se pouze kontrolovalo. Zazlobila pouze baterka v interkomu, ale později se teplem zlepšila a nebylo třeba jí měnit. Když k tomu připočteme tradičně přátelské prostředí pořadatelské organizace pod vedením Dana Kroba, nezbývá než závod pochválit. Byla to moc hezká show a zase jeden z krásných dnů rallye.

pbr1.jpg

Z pohledu jezdce: Na tuto soutěž jsem odjížděl s jasným cílem, pobavit se bez ohledu na výsledek, prostě se normálně svézt a užít si to. Po téměř roční pauze za kolečkem jsem do první erzety nastoupil s určitou nejistotou, což bylo i na čase vidět. Později jsem se do toho trochu dostal. Časy odpovídaly mým momentálním schopnostem, nebylo to ovlivněno třeba. "čoveče, nějak mi to netáhne do kopců ", nebo "přijeli jsme sem v podstatě testovat, proto jedu karase", nebo už si nevzpomenu, co jsem slyšel okolo sebe od zkušených harcovníků, kdy někteří z nich nebyli ani schopni dojet do časovky na svůj čas, anebo po servise odstartovat v takovém pořadí, v jakém do něho dojeli...Tento hezký závod byl pro mne ohromným přínosem. Nejen, že jsem si to neskutečně užil, ale i spousty různých fíglů jsem se dověděl, třeba jak se jezdí zatáčky, když jezdíš tu "republiku"....nebo správná volba pneumatik...No, auto fungovalo spolehlivě, motůrek si pobrumoval, žádné opravy nebyly nutné, trať byla perfektní, technická, spousty zatáček přes horizonty, škoda jen  nerovností, které podvozek mojí Škodověnky nestíhal moc pobrat, ale ten problém měli i někteří vlastníci stejných aut, jak jsem se doslechl z debat o pauzách...super víkend, co víc jsem si mohl přát....

img_9734.jpg

V nejobsazenější třídě do 1300 ccm, obsadili s motorem 1200 ccm 13. místo a v absolutním hodnocení skončili na 36. místě ze šedesátky odstartovaných.

img_5097.jpg

Výsledky: http://www.ewrc-results.com/final.php?e=4437&t=Podbrdska-Rallye-Legend-2012

Hnáta v.r. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář