Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rallye Hořovice a II. Podbrdská RALLYE Legend

Ne, opravdu jsme se nesnažili v jednom termínu stihnout dvě soutěže vzdálené od sebe vzdušnou čarou cca 30 kilometrů, ale naše barvy soutěžily na obou podnicích - na každém jedno auto.

dandy1h1.jpg

Rallye Hořovice, letos po dlouhé době opět dvoudenní, se v pátek a v sobotu ( 10. a 11. května ) zúčastnila naše posádka Dandy - Domovník s Favoritem a ....

cb2.jpg

II. Podbrdskou RALLYE Legend v sobotu 11. května jela posádka Balů - Hnáta ( nahradil Dandyho kvůli jeho účinkování s Favoritem ) se Škodou 1000 MB RCRC v letošní specifikaci Š 1150 MB B5.

servispb2.jpg

servispb1.jpg

Oba konvoje vyjely z Prahy  ve čtvrtek 9., aby se opět potkaly v sobotu navečer na tradiční Bouchalce, kde bylo v plánu společně s chlapci z Liberce uspořádat velkou společenskou akci. Tradiční bouchalecký hodokvas byl  rozšířen i o "popelníček" na terase restaurace. Ale nepředbíhejme...

Tradiční Podbrdská byla ve znamení netradičního počasí.

Hnáta: " V pátek celý den pršelo, přesto - i díky poměrně nejasné předpovědi - jsme si psali na sobotu rozpis na sucho. Předpověď se měnila až do večera, kdy mělo být v sobotu zataženo, ale pouze s drobnými srážkami. To, co se však dělo hned od rána, to jsem ještě v těchto končinách za několik let nezažil. Voda, bláto, dlouhé louže, vykatované bláto přes celou silnici, mokrá škvára a oproti tomu vyleštěné boule asfaltu, prostě safari... Již od prvních metrů bylo jasné, že všechny údaje na rozpisu budou nejméně o stupeň obtížnější, bude potřeba podle prvního průjezdu dopsat bláto a všechny nově vznikající louže a že to pro nás nebude žádná procházka růžovým sadem. Není proto, divu, že jsme se v druhém průjezdu sedmi kilometrů zrychlili proti prvnímu kolu o skoro 16 vteřin - faktem je, že první průjezd jsme jeli asi z jedné třetiny bez stěrače. Na druhý průjezd jsme  ještě předem odpustili o 1 desetinu tlak v pneumatikách, přesto - i potom - se celé auto neustále chovalo velice neklidně a nevěděli jsme si s tím rady. Tyč na geometrii jsme s sebou neměli, takže jsme ani neměli možnost přenastavit souběhy, které se pocitově jevily jako malé. Ve třetím průjezdu jsme dostali náhradní čas, protože na výjezdu za Čížkovem nás zdržela havárie před námi startující škodovky a celá silnice byla v tom místě plná hasičů. Bouraček postupně přibývalo, všechny prakticky z nedostatečné přilnavosti k povrchu. Zvolili jsme takové tempo, abychom zbytečně nepoškodili auto. Nejvíce vody bylo snad ve třetím a pátém průjezdu, kde po startu ( RZ 3 ) a před cílem ( RZ 5 ) v přírodním zpomalovacím retardéru byl takový malý Balaton o hloubce 15 centimetrů ( na jinou podobnou hlubokou louži doplatil například Michal Rejchrt s Trabantem utopením motoru). Po projetí se naše auto změnilo v blátivou kouli vůbec ne nepodobnou vozům z legendární Safari rallye, kdy za přítomnosti netečně přežvykujících buvolů auta opouštěla tůně rozježděných cest severní Keni. Zdárně jsme dokončili všechny rychlostky s vědomím, že by se nám to za sucha líbilo mnohem víc, ale taková je prostě rallye...a její kouzlo je především v nečekaných situacích."

Zbalení ( prochcaných ) propriet servisního zázemí posádce trvalo všehovšudy asi třičtvrtě hodiny, takže se ještě zúčastnila dekorování spřátelených posádek Trabantů z Liberce, kde se první v H1 umístil Petr Charousek a třetí Michal Kašpar. Mezi ně se vklínil i Hnátův řidič z nedávných Orlických hor Michal Kotek.

Hnáta: "Všem skládáme obdiv a vyjadřujeme uznání, jak se poprali s těžkými podmínkami na trati. Každý z nás musel v sobě něco překonat, ... anebo se o to aspoň pokusit..."

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-(

(Balů, 15. 5. 2013 11:01)

Je zvláštní, že když se to umí napsat, tak to že člověk, tedy já,zajede úplný h...o se dá takto skvostně popsat.....

:)

(Martin, 23. 4. 2013 19:49)

To abych se kvůli dokumentaristice a fotkám rozdvojil :D

Re: :)

(beos-photo, 25. 4. 2013 11:34)

Ahoj Jirko,
chceš s dokumentaristikou pomoci? Chystáme se ma Hořovice, snad i na noční.
Dej mi vědět a mrkni se na FCB
http://www.facebook.com/pages/wwwbeos-photocom/136084106424840#!/pages/wwwbeos-photocom/136084106424840
Ahoj
Mirek

Re: Re: :)

(Hnáta, 29. 4. 2013 12:07)

Ahoj Mirku, děkuji za nabídku, asi by se tím vyřešil Martinův schíza-problém "kamžetovlastnějetdřívjestlinahořovicenebopodbrdskou"...o))