Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radouňská rallye - 4. podnik ČMPR 2014

O právě minulém víkendu se jela v okolí obcí Horní, Dolní a Okrouhlá Radouň 4. soutěž nově vzniklého  ( tzn. prvního ) ročníku Českomoravského poháru rallye 2014. Zde jsme slavili až nečekaný úspěch, posádka Dandy - Domovník vyhrála třídu H5, nečekaný především z pohledu techniky, která nás zlobila prakticky od prvních kilometrů páteční noční části a nepřestala zlobit až do konce sobotního dne.

Především jsme opakovaně řešili elektriku na vnějším osvětlení. Zřejmě z důvodu porouchané regulace napětí postupně vyhořely žárovky v hlavních světlometech, naopak akumulátor se vybíjel, místo aby se dobíjel, vyhořelo zapalovací relé, musely se opravovat vysokonapěťové kabely ke svíčkám, přestaly ukazovat budíky tlaku a teploty motorového oleje, přestal fungovat ventilátor chlazení a během soboty ještě auto přestalo startovat. Po noční části jsme pro jistotu vyměnili alternátor, ale situace se nijak nezlepšila. Jen díky problémům favorita Tůmy se spojkou, kteří již od noci prolévali frému převodovky mnoha litry Coca Coly, aby zlepšili grip spojkové lamely a díky prakticky bezchybné jízdy Dana, který si byl vědom toho, že pokud mu někde motor zhasne např. po hodinách, že už jej nenatočí, se tento triumf podařil ( o pouhých 34 vteřin po takřka 120 kilometrech rychlostních zkoušek před druhou posádkou Tůma-Viktora).

Již od druhé části noci si Dandy s Domovníkem udržovali nepatrný náskok, který je ve výsledku posunul před Tůmu přeskupením posádek do sobotního startu. Pozice sice opticky lepší, z hlediska hlídání času soupeřů ale naprosto nevýhodná. V Radouni chyběly papírové výsledky po každém kole, takže se musely vyhledávat on-line na portu ewrc přes různé chytré telefony, tablety, nebo jiné počítačové vybavení s připojením na internet. Přehled o časech jsem měl jen díky informacím od posádky a odhadem podle problémů ostatních. Že už budeme muset mít v servisu i notebook s připojením, to jsem pro Radouňskou podcenil. A to že nebudou v dostupné době papírové výsledky na oficiální vývěsce nevím, jestli to byl pořadatelský záměr, nebo vzkaz pořadatelů doprovodům o právě probíhajícím 21. století. Musíme si zvykat, že specielně na Radouňské se to řeší všechno tak nějak po sousedsku - přes internet. Je faktem, že pokud bych pominul tuto v současnosti běžnou věc, tak to ostatní kolem organizace, bylo tradičně postaru.

Z celkového pohledu byla Radouňská po sportovní stránce nejlépe zorganizovaným podnikem, tradičně chyběla propagace a souběžné společenské akce, které by přitáhly více diváků, takže i když lidí kolem nebylo zrovna málo, byli to jen místní, doprovody a fotografové.  

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář