Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radouňská rallye 2018

10. 6. 2018

Ve dnech 22. až 23.června se jel druhý podnik šampionátu ČMPR 2018. Za náš tým se jej zúčastnila posádka na Favoritu Dan Zmijarov - Karel Čech. Zajímavostí této soutěže bylo, že se zvlášť bodovala páteční noční část a sobotní denní. Závod se nám povedl a posádka brala body za druhé místo ve třídě jak v pátek, tak i v sobotu. Po drobných technických problémech v páteční části ( alternátory ), proběhla sobotní část již bez problémů.

Páteční noční část byla - díky již výše uvedenému problému s dobíjením a chybné volbě pneumatik - velice napínavá. Naše posádka se hned po první RZ usadila na 3. místě v kategorii a naštěstí nám do not hrál volný průjezd na 2.RZ a přidělený náhradní čas. V prvním servisu jsme přezuli již správně a vyměnili i vadný alternátor ( vydržel pouze Hořovice - holt čínská kvalita kartáčů... )

Zlom nastal ve 4.RZ ( poslední v páteční části ), kde Dan s Kájou ( hlavně mu neříkejte KAREL ) zajeli rekordní první čas třídy a díky jemu se dostali na 2. místo před Luboše Tůmu. S nepatrným náskokem ( 0,7 sec ) poté nastupovali před Tůmou do sobotní části.

img_0623--2-.jpg

V sobotu ráno došlo na další výměnu alternátoru ( tentokrát z důvodu zřejmě prošlehlého asijského regulátoru ) a navíc jsme správně dali suché obutí o stupeň tvrdší. Po technické stránce potom  již sobota proběhla bez závad a naše posádka se tedy mohla soustředit na udržení náskoku před Tůmou. Tento náskok nakonec udržela  na  8,7 sekundách a zaslouženě dojela na druhém místě ve třídě.

A teď to nejdůležitější: k naší všeobecné radosti posádka Dan - Kája postoupila na 1. místo v celkovém hodnocení třídy H5. A to je ta nejlepší zpráva po odjeté více jak polovině letošního šampionátu ČMPR.

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář