Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plán činnosti na rok 2019

V letošním roce má náš tým opět velké plány. Co z toho bude reálné, na to nám odpoví čas, zdraví a finance.

Závodní činnost:

Na stránkách šampionátu ČMPR je možno zjistit, že letos je v plánu 5 soutěží a 1 kandidátská ( Hořovice, Opočno, Radouň, Chrudim, Kroměříž ). Dan s Kájou  plánují zřejmě účast na 3 vybraných podnicích ( Hořovice, Radouň a Kroměříž ) opět s Favoritem, Balů s Tondou maximálně jednu soutěž ( předpokládám Chrudim ) a Hnáta zřejmě Kroměříž, nebo již výše zmíněný kandidátský podnik na závěr sezóny v říjnu. Více se nám zřejmě do letošní sezóny nevejde. 

Stavby závodní a support techniky:

V první řadě bychom chtěli vyrobit pevnou uzamykatelnou nástavbu na přívěsný vozík určený pro přepravu pneumatik, kanystrů, centrály a stanů. Konstrukce bude z profilů jackl a nesymetrických L úhelníků, střecha nízká sedlová. Boční výplně konstrukce a zadní výklopné dveře budou ze slabé ( cca 10 mm ) vodovzdorné překližky, střecha roštová ze smrkových laťovek. Celá stavba bude překryta šitou plachtou s celní uzávěrou. Zabezpečení proti neoprávněnému otevření bude provedeno pomocí 4 visacích zámků ( 2 na zadním sklopném čele korby vozíku, 1 na zadním výklopném čele a 1 na celní uzávěře ). Předpokládaná hmotnost celé konstrukce včetně plachty odhadujeme na 70 kg, čímž se sníží užitná hmotnost vozíku na 430 kg. Při předpokladu přepravní hmotnosti cca 350 kg máme ještě asi 80 kg rezervu. Dokončení stavby je plánováno na sobotu 15. června.

Pro stavbu Š 120 LX viz. Š 130 LR jsme se rozhodli použít jiný skelet. Základ modré stotřicítky je natolik poškozený korozí, že jej necháme zlikvidovat a pro stavbu použijeme pouze zadní nápravu a převodovku. Na stavbu vlastního vozidla využijeme podstatně kvalitnější vozidlo Š 120 L z týmových zásob. Přesun do dílen JIH plánujeme na sobotu 30. března. Dokončení stavby se posouvá na září roku 2020.

hpim7232.jpg

hpim7233.jpg

Stavba motoru Trabanta WRC úspěšně pokračuje. Na vozidle bude potřeba ještě předělat a nově nastavit přední nápravu a dokončit aerodynamické prvky podlahy vozu a přední části střechy a  A sloupků. Dokončení je v plánu na srpen 2019, poté by měly následovat čtrnáctidenní testy a poté výše uvedená účast na vybraném podniku šampionátu  ČMPR.

hpim7238.jpg

hpim7237.jpg

zapsal Hnáta v.r.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář