Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výnos č. 2/2007 Sb. HRT

30. 5. 2007

Tímto výnosem bych chtěl reagovat na událost, která se stala v závěru Rallye Hořovice a měl by vyřešit mnohé problémy do budoucnosti. Jak všichni jistě víte, v průběhu fungování servisu byla Šibina minimálně v jednom případě na volno a měla možnost nerušeně se pohybovat nejenom v rámci našeho technického zázemí, ale i u sousedů a hlavně po příjezdové komunikaci. V závěru fungování servisu došlo ke rvačce mezi Alvou a Šibinou ( při které byla zraněna Pivoňka a v současné době je ještě stále v pracovní neschopnosti ). Do budoucna není možné s sebou na závody brát oba dva psy najednou, dohodněte se, které závody s námi pojede Alva a které Šibina. Jak je vidět z vývoje situace na Rallye Hořovice, ani naše snaha o rozdělení psů nebyla ani zdaleka dokonalá a k několika potyčkám došlo ještě před tou závěrečnou rvačkou v Tlustici. Uvědomte si, prosím, že my jako jezdci, podepisujeme pořadateli prohlášení, že zodpovídáme za chování ( a případné způsobené škody ) našeho doprovodu, do kterého logicky spadají i naši psi. Pokud by došlo ke zranění cizího člověka, nebo poškození techniky jiného týmu v příčinné souvislosti s konáním člena našeho doprovodu, budeme pořadatelem pohnáni k zodpovědnosti. Pominu ztrátu bodového hodnocení, nebo vyloučení ze soutěže, ale případná náhrada škody na zdraví nebo na - ne zrovna levné - cizí technice, by mohla naše účinkování v šampionátu výrazně ovlivnit.

Vyhlašuji tedy tímto, s platností od dnešního dne, zákaz přítomnosti více než jednoho našeho psa v době fungování a v prostoru servisu. Doba fungování začíná vyložením materiálu v místě servisu a končí naložením posledních transportních beden a kontejnerů do přepravních vozidel. Prostor servisu je místo, které jsme si vymezili v povolené servisní zóně pořadatele, a které nám slouží k servisování a parkování vozidel. Tento pes bude v této době a tomto prostoru vždy buď uvázán k pevnému bodu, nebo uzavřen do některého servisního vozidla, a v případě procházky  s průvodcem veden na vodítku.

Věřte mi, že mému liberálnímu duchu takovéto řešení není zdaleka blízké, ale opatření je to nutné k zabránění dalších škod, které bychom těžko nahrazovali.

vešlo v platnost 30.5.2007

napsal v.r., schválil a vyhlásil Hnáta, vedoucí HRT